Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 1- INTRODUKTION TIL TEOSOFIEN ved Kasper Westeraa

4. januar @ 19:00 - 21:30

Online foredrag

KRYDRET TEOSOFI, 1- INTRODUKTION TIL TEOSOFIEN

 

ved Kasper Westeraa,

4. januar 2022 – 19:00 – 21:30

90,00DKK – 120,00DKK

Tirsdag d. 4. januar 2022 kl. 19.00 – ca. 21.30 inkl. pauser.

  En foredragsrække hvor de vigtigste områder af Teosofien belyses, krydret med udpluk fra andre retninger af åndsvidenskab. Foredragsrækken er Online over 12 tirsdage i 2022, den første tirsdag i hver måned. Der er plads til forklarende spørgsmål undervejs i foredragene. 1- Introduktion til Teosofien Den teosofiske verdensimpuls ramte kloden i 1875 og så dagens lys igennem Madame Blavatsky. Hendes påvirkning af kloden ses i dag som en af de største påvirkninger, den har været igennem i nyere tid i relation til andre visdomstraditioner. Med hendes litteratur starter det vi i dag kalder den moderne teosofi og den antroposofiske tradition. Selv Martinus fik sin åndelige vækkelse ved at læse en af hendes bøger om teosofi, og startede sin kosmologibevægelse herfra. Vi kan i dag se, hvordan teosofien og teosofiens sprog har bredt sig og er vokset ind i mange forskellige spirituelle retninger i samfundet. Anekdoter og undere fra teosofiens første år vil være en del af foredraget.   Kasper Westeraa er uddannet fysiker og er født ind i en familie med stor interesse for Martinus. Han er en blændende underviser, og har aktivt studeret åndsvidenskab i tyve år og teosofi i ca. otte år. Kasper har tidligere arbejdet som gymnasielærer, hvor han underviste i matematik, fysik og filosofi. Han studerer p.t. software og kunstig intelligens på Aalborg Universitet. Pris: 90/120 kr for medlemmer/gæster. Tilmelding og betaling: Se billetter nederst under begivenheden.

Billetter Købes på Teosofisk forenings hjemmeside på Linket her

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 1- INTRODUKTION TIL TEOSOFIEN ved Kasper Westeraa, ID: 220104KWEfonTFK
Kommende foredrag Tirsdag den 1. februar 2 – Det æteriske legeme – og chakraerne – B. Kim Pedersen

Det æteriske legeme omfatter den fysiske krop og rækker cirka 5 cm længere ud fra den fysiske krop. Det som Østen kalder chakraerne eller de 7 centre ligger også i det æteriske legeme. Det er æterlegemet, som bestemmer hvordan vor krop skal se ud, og hvordan det repareres. Kan legemerne sættes i forbindelse med udviklingen i de store kulturperioder?

Hvordan har æterlegemet relation til kunsten, og hvad er relationen videre til geometrien?

Tirsdag den 1. marts 3 – Auraen – og relation til personligheden – B. Kim Pedersen

Auraen dækker over en række legemer, som er i og ligger rundt om det fysiske legeme. Det fysiske legeme er centrum for en række oplevelses relationer, som vi har adgang til på Jorden. Når vi går længere ud end det æteriske legeme møder vi det astrale legeme og udenom det igen, det mentale, kausale og endnu flere legemer. I moderne åndsvidenskab tales der om, at vi har 16 forskellige legemer, som bruges på forskellige stjernesystemer og dér igen på forskellige planetsystemer. Denne aften har vi fokus på auraen, og hvad der skal renses i auraen. Vi ser på angst, depression og kommer desuden rundt om temaer som meditation, kontemplation, og hvad der sker i auraen når vi udfører spirituelle øvelser.

Tirsdag den 5. april 4 – Døden – og livet på den anden side – Kasper Westeraa

Vi ser, hvad teosofien kan bidrage med omkring døden. Findes døden overhovedet, eller er det en aflæggelse af en række legemer, indtil vi kommer ind til den, vi virkelig er? Sådan fremstiller teosofien det, og vi ser på, hvilke renselsesprocesser vi skal igennem. Vi tager gamle temaer op, som vi kender fra den vestlige tradition, skærsilden og livet i himlen. Hvorfor har vi et begreb, der hedder reinkarnation? Vi fordyber os i reinkarnation set i relation til at være på livets store hjul, der hele tiden bevæger sig og giver nye livserfaringer i rækken af inkarnationer?

Tirsdag den 3. maj 5 – Inkarnation og fødsel – Kasper Westeraa

Vi skal nu se på rejsen tilbage til jorden igen, efter vi forlod kroppen i det forrige foredrag. Vi ser på hvordan vi kommer tilbage til jorden og hvorfor? Der må være andre steder i kosmos, der ville være meget mere interessante at besøge! Vi bruger aftenen til at se, hvor vi lander, hvilke forældre vi vælger, og hvorfor vi valgte dem? Hvorfor vælger du at inkarnere og blive født lige nøjagtigt, der hvor du bliver født? Var der nogle specielle engle, du kunne bruge til dit livs virke? Vi ser på syvårsperioderne efter du blev født, som vi følger til 35-årsalderen, og vi ser på 10 års perioderne, og hvordan karma spiller sig ind i valget af forældre.

Tirsdag den 7. juni 6 – De 7 stråler og deres natur – Kasper Westeraa De 7 stråler stammer fra den indiske tradition, hvor man havde fundet universets 7 store byggesten. Disse 7 byggesten kan bruges og sættes sammen i utallige kombinationer og bruges til alle legemer. Sjælen arbejder sig igennem disse 7 grundvibrationer eller 7 grund energier, som også har relation til hele vores bevidsthedsudvikling. Men også gennem de store muligheder, der ligger i at bevidstheden hele tiden vokser til nye dimensioner. Sjælen kæmper sig til kundskab, som gradvist bliver til kærlighed og sidenhen til syntese og visdom. Vi ser lidt dybere ned i de 7 stråler og prøver at bringe deres billede ind i vores dagligdag. Tirsdag den 5. juli 7 – De åndelige hierarkier – B. Kim Pedersen

Vi går videre på vores rejse i de 7 stråler, og ser hvordan de er knyttet til en udvikling, hvor vi selv knyttes til en mentor eller en lærer på de indre planer. I den teosofiske tradition kaldes disse mentorer for mestre, som hver virker på en af de 7 stråler. Vi ser på de mestre, som hjælper os og som ifølge teosofien, var mestre for pioneren Madame Blavatsky. De gav hende opgaven at fortælle menneskeheden, at der fandtes en indre verdensstyrelse, som hele tiden passer på menneskene og hele tiden bringer os i forbindelse med disse mere lydhøre udvalgte personer. Disse mestre siger om sig selv, at de er mennesker ligesom os, men de har nået en højere udviklingsfrekvens.

Tirsdag den 2. August 8 – Indvielsesvejene  – Kasper Westeraa Sensommeren er på vej. Kalenderen står på august, og vi er på vej ind i efteråret. Eller er vi i realiteten på vej ind i en tilbagetrækning for at se, hvad det var, vi såede i foråret? Hvilken høst har vi taget hjem? Er vi på samme måde i gang med at høste de afgrøder, som vores livserfaringer har givet os? Teosofien kalder dette område for de 5 store indvielser. 5 store bevidsthedsudvidelser, som er forbundet med erfaringer i både den indre og i den ydre verden. Vi ser på temaet omkring disciplenes dobbelte liv. Et liv i den ydre verden, men også et liv som nybegyndere i den indre verden, mens vi er i begge bevidstheder på en gang. Kort sagt, lever vi i en verden og dog i mange verdener en gang. Tirsdag den 6. september 9 – Kosmos og Solsystemerne – B. Kim Pedersen

I sidste foredrag kom vi lidt ind på, at der ligger en stor plan for jorden, på samme måde som der ligger en plan for stjerner, planeter og deres arbejde på reinkarnationsvejen, helt på samme måde som for mennesker. I aften skal vi rejse ind og se på sole, stjerner og planeter deres udviklingsvej. Hvad siger teosofien og åndsvidenskaben om dette vigtige tema? Er du klar, så spændt sikkerhedsbæltet og lad os gå ombord og rejse ind i vores galakse, for at se på de muligheder, som den giver til os lige nu, og når vi er færdige med at være inkarneret som menneske. Hvad er det for nogle muligheder, som denne galakse tilbyder os?

Velkommen til en aften i lyset af det, som teosofien kalder for kosmologien.

Tirsdag den 4. oktober 10 – Vandbærerens tidsalder – B. Kim Pedersen Mange har sikkert allerede stiftet bekendtskab med navnet, den nye tidsalder. Hvorfor er der en ny tidsalder? Vi dykker ned i den teosofiske litteratur og ser, hvad der står om denne nye tidsalder eller vandbærerens tidsalder. Hvor vil den bringe jordmenneske hen i vores videre rejse i kosmos? Vi bruger det, som teosofien kalder Den Store Plan, til at finde svarene. Vi tager primært udgangspunkt i Alice Baileys bøger formidlet gennem Djwal Kuhl, men også Enoks bog, som er formidlet igennem Hurtak. Tirsdag den 1 november 11 – Deva-og Engleriget – B. Kim Pedersen

I teosofien kaldes dette området for den tredje logos eller de flammende væsner. I den vestlige tradition er den Helligånden eller ånden som svæver over vandene. Vi har lært, at vi skal beskytte denne ånd. Tredje logos består af levende væsener, som udfører de opgaver, som skaberen har tildelt dem. Vi introducerer en af de store teosofiske pionerer, Geoffrey Hodson, som vil tage os med på en rejse for at klarlægge de flammende væsner i deres forskellige parallelle verdener, hvor de bygger og har deres virke. Og dog fletter vores og deres verdener sig hele tiden ind og ud ad hinanden. Vi ser på de smukke billeder, som Hodson efterlod sig fra sit mangeårige arbejde med dette rige.

Tirsdag den 6. december 12 – Meditation og vore drømme – B. Kim Pedersen

Hvad sker der, når vi sætter teosofien til at se julen og julemysteriet? Vi ser på de rituelle systemer, der ligger i adventskransen og de 12 hellige nætter, og den julenat vi hører om. Hvem er julemanden, er han en mand eller en kvinde? Hvad er der i den mærkelige sæk, som bliver tømt julenat? Hvordan er sjælens relation til julen og de store portaler på de indre planer, som sjælen skal igennem? Julen er fyldt med traditioner, også midnatsmessen fra Peterskirken i Rom. Vi ser på nytåret og de 12 hellige nætter.

Velkommen til en ny juleforberedelse og nytårsfejringset i teosofiens lys.

Detaljer

Dato:
4. januar
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Teosofisk forening København
Danmark + Google Maps
Hjemmeside:
https://www.teosofiskforening.dk/