Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 2 – DET ÆTERISKE LEGEME OG CHAKRAERNE ved B. kim Pedersen

1. februar @ 19:00 - 21:30

Online foredrag:

KRYDRET TEOSOFI, 2

DET ÆTERISKE LEGEME OG CHAKRAERNE

ved B. Kim Pedersen

ID: 220201BKPfonTFK

1. februar – 19:00 – 21:30

90,00DKK – 120,00DKK

Online tirsdag d. 1. februar 2022 kl. 19.00 – ca. 21.30 inkl. pauser.

  Krydret Teosofi: En foredragsrække med Kim Pedersen og Kasper Westeraa hvor de vigtigste områder af Teosofien belyses, krydret med udpluk fra andre retninger af åndsvidenskab. Foredragsrækken er Online over 12 tirsdage i 2022, den første tirsdag i hver måned. Der er plads til forklarende spørgsmål undervejs i foredragene. 2 – Det æteriske legeme – og chakraerne Det æteriske legeme omfatter den fysiske krop og rækker cirka 5 cm længere ud fra den fysiske krop. Det som Østen kalder chakraerne eller de 7 centre ligger også i det æteriske legeme. Det er æterlegemet, som bestemmer hvordan vor krop skal se ud, og hvordan det repareres. Kan legemerne sættes i forbindelse med udviklingen i de store kulturperioder? Hvordan har æterlegemet relation til kunsten, og hvad er relationen videre til geometrien? B. Kim Pedersen er en blændende foredragsholder og har arbejdet som medie i 25 år. Han har beskæftiget sig med en bred vifte af åndsvidenskabelige områder, oprettet astrologiskolen Attitude Astrologi og Kabbalahskolen Qibel samt Meditation for Esoterisk Norden. Se nærmere på hjemmesiden: www.bkimpedersen.dk   Pris pr. online foredrag: 90/120 kr for medlemmer/gæster. Tilmelding og betaling: Se billetter nederst under begivenheden.

Billetter købes på Teosofisk forening København

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 2 – DET ÆTERISKE LEGEME OG CHAKRAERNE ved kim Pedersen, ID: 220201BKPfonTFK

Oversigt over titlerne i foredragsrækken med datoer:

Tirsdag den 1. marts 3 – Auraen – og relation til personligheden – B. Kim Pedersen

Auraen dækker over en række legemer, som er i og ligger rundt om det fysiske legeme. Det

fysiske legeme er centrum for en række oplevelses relationer, som vi har adgang til på Jorden. Når vi går længere ud end det æteriske legeme møder vi det astrale legeme og udenom det igen, det mentale, kausale og endnu flere legemer. I moderne åndsvidenskab tales der om, at vi har 16 forskellige legemer, som bruges på forskellige stjernesystemer og dér igen på forskellige planetsystemer. Denne aften har vi fokus på auraen, og hvad der skal renses i auraen. Vi ser på angst, depression og kommer desuden rundt om temaer som meditation, kontemplation, og hvad der sker i auraen når vi udfører spirituelle øvelser.

Tirsdag den 5. april 4 – Døden – og livet på den anden side – Kasper Westeraa

Vi ser, hvad teosofien kan bidrage med omkring døden. Findes døden overhovedet, eller er det en aflæggelse af en række legemer, indtil vi kommer ind til den, vi virkelig er? Sådan fremstiller teosofien det, og vi ser på, hvilke renselsesprocesser vi skal igennem. Vi tager gamle temaer op, som vi kender fra den vestlige tradition, skærsilden og livet i himlen. Hvorfor har vi et begreb, der hedder reinkarnation? Vi fordyber os i reinkarnation set i relation til at være på livets store hjul, der hele tiden bevæger sig og giver nye livserfaringer i rækken af inkarnationer?

Tirsdag den 3. maj 5 – Inkarnation og fødsel – Kasper Westeraa Vi skal nu se på rejsen tilbage til jorden igen, efter vi forlod kroppen i det forrige foredrag. Vi ser på hvordan vi kommer tilbage til jorden og hvorfor? Der må være andre steder i kosmos, der ville være meget mere interessante at besøge! Vi bruger aftenen til at se, hvor vi lander, hvilke forældre vi vælger, og hvorfor vi valgte dem? Hvorfor vælger du at inkarnere og blive født lige nøjagtigt, der hvor du bliver født? Var der nogle specielle engle, du kunne bruge til dit livs virke? Vi ser på syvårsperioderne efter du blev født, som vi følger til 35-årsalderen, og vi ser på 10 års perioderne, og hvordan karma spiller sig ind i valget af forældre. Tirsdag den 7. juni 6 – De 7 stråler og deres natur – Kasper Westeraa

De 7 stråler stammer fra den indiske tradition, hvor man havde fundet universets 7 store byggesten. Disse 7 byggesten kan bruges og sættes sammen i utallige kombinationer og bruges til alle legemer. Sjælen arbejder sig igennem disse 7 grundvibrationer eller 7 grund energier, som også har relation til hele vores bevidsthedsudvikling. Men også gennem de store muligheder, der ligger i at bevidstheden hele tiden vokser til nye dimensioner. Sjælen kæmper sig til kundskab, som gradvist bliver til kærlighed og sidenhen til syntese og visdom. Vi ser lidt dybere ned i de 7 stråler og prøver at bringe deres billede ind i vores dagligdag.

Tirsdag den 5. juli 7 – De åndelige hierarkier – B. Kim Pedersen

De 7 stråler stammer fra den indiske tradition, hvor man havde fundet universets 7 store byggesten. Disse 7 byggesten kan bruges og sættes sammen i utallige kombinationer og bruges til alle legemer. Sjælen arbejder sig igennem disse 7 grundvibrationer eller 7 grund energier, som også har relation til hele vores bevidsthedsudvikling. Men også gennem de store muligheder, der ligger i at bevidstheden hele tiden vokser til nye dimensioner. Sjælen kæmper sig til kundskab, som gradvist bliver til kærlighed og sidenhen til syntese og visdom. Vi ser lidt dybere ned i de 7 stråler og prøver at bringe deres billede ind i vores dagligdag.

Tirsdag den 2. August 8 – Indvielsesvejene  – Kasper Westeraa

Vi går videre på vores rejse i de 7 stråler, og ser hvordan de er knyttet til en udvikling, hvor vi selv knyttes til en mentor eller en lærer på de indre planer. I den teosofiske tradition kaldes disse mentorer for mestre, som hver virker på en af de 7 stråler. Vi ser på de mestre, som hjælper os og som ifølge teosofien, var mestre for pioneren Madame Blavatsky. De gav hende opgaven at fortælle menneskeheden, at der fandtes en indre verdensstyrelse, som hele tiden passer på menneskene og hele tiden bringer os i forbindelse med disse mere lydhøre udvalgte personer. Disse mestre siger om sig selv, at de er mennesker ligesom os, men de har nået en højere udviklingsfrekvens.

Tirsdag den 6. september 9 – Kosmos og Solsystemerne – B. Kim Pedersen Sensommeren er på vej. Kalenderen står på august, og vi er på vej ind i efteråret. Eller er vi i realiteten på vej ind i en tilbagetrækning for at se, hvad det var, vi såede i foråret? Hvilken høst har vi taget hjem? Er vi på samme måde i gang med at høste de afgrøder, som vores livserfaringer har givet os? Teosofien kalder dette område for de 5 store indvielser. 5 store bevidsthedsudvidelser, som er forbundet med erfaringer i både den indre og i den ydre verden. Vi ser på temaet omkring disciplenes dobbelte liv. Et liv i den ydre verden, men også et liv som nybegyndere i den indre verden, mens vi er i begge bevidstheder på en gang. Kort sagt, lever vi i en verden og dog i mange verdener en gang. Tirsdag den 4. oktober 10 – Vandbærerens tidsalder – B. Kim Pedersen

Mange har sikkert allerede stiftet bekendtskab med navnet, den nye tidsalder. Hvorfor er der en ny tidsalder? Vi dykker ned i den teosofiske litteratur og ser, hvad der står om denne nye tidsalder eller vandbærerens tidsalder. Hvor vil den bringe jordmenneske hen i vores videre rejse i kosmos? Vi bruger det, som teosofien kalder Den Store Plan, til at finde svarene. Vi tager primært udgangspunkt i Alice Baileys bøger formidlet gennem Dwal Kuhl, men også Enoks bog, som er formidlet igennem Hurtak.

Tirsdag den 1 november 11 – Deva-og Engleriget – B. Kim Pedersen I teosofien kaldes dette området for den tredje logos eller de flammende væsner. I den vestlige tradition er den Helligånden eller ånden som svæver over vandene. Vi har lært, at vi skal beskytte denne ånd. Tredje logos består af levende væsener, som udfører de opgaver, som skaberen har tildelt dem. Vi introducerer en af de store teosofiske pionerer, Geoffrey Hodson, som vil tage os med på en rejse for at klarlægge de flammende væsner i deres forskellige parallelle verdener, hvor de bygger og har deres virke. Og dog fletter vores og deres verdener sig hele tiden ind og ud ad hinanden. Vi ser på de smukke billeder, som Hodson efterlod sig fra sit mangeårige arbejde med dette rige. Tirsdag den 6. december 12 – Meditation og vore drømme – B. Kim Pedersen

Hvad sker der, når vi sætter teosofien til at se julen og julemysteriet? Vi ser på de rituelle systemer, der ligger i adventskransen og de 12 hellige nætter, og den julenat vi hører om. Hvem er julemanden, er han en mand eller en kvinde? Hvad er der i den mærkelige sæk, som bliver tømt julenat? Hvordan er sjælens relation til julen og de store portaler på de indre planer, som sjælen skal igennem? Julen er fyldt med traditioner, også midnatsmessen fra Peterskirken i Rom. Vi ser på nytåret og de 12 hellige nætter.

Velkommen til en ny juleforberedelse og nytårsfejringset i teosofiens lys.

 
 

Detaljer

Dato:
1. februar
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Teosofisk forening København
Danmark + Google Maps
Hjemmeside:
https://www.teosofiskforening.dk/