Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 3 – AURAEN – OG RELATION TIL PERSONLIGHEDEN

1. marts @ 19:00 - 21:30

Online foredrag

AURAEN – OG RELATION TIL PERSONLIGHEDEN

 

 

KRYDRET TEOSOFI

B. Kim Pedersen

1. marts – 19:00 – 21:30

90,00DKK – 120,00DKK

Online tirsdag d. 1. marts 2022 kl. 19.00 – ca. 21.30 inkl. pauser.

Krydret Teosofi: En foredragsrække med Kim Pedersen og Kasper Westeraa hvor de vigtigste områder af Teosofien belyses, krydret med udpluk fra andre retninger af åndsvidenskab. Foredragsrækken er Online over 12 tirsdage i 2022, den første tirsdag i hver måned. Der er plads til forklarende spørgsmål undervejs i foredragene.

  3 – Auraen – og relation til personligheden Auraen dækker over en række legemer, som er i og ligger rundt om det fysiske legeme. Det  fysiske legeme er centrum for en række oplevelses relationer, som vi har adgang til på Jorden. Når vi går længere ud end det æteriske legeme møder vi det astrale legeme og udenom det igen, det mentale, kausale og endnu flere legemer. I moderne åndsvidenskab tales der om, at vi har 16 forskellige legemer, som bruges på forskellige stjernesystemer og dér igen på forskellige planetsystemer. Denne aften har vi fokus på auraen, og hvad der skal renses i auraen. Vi ser på angst, depression og kommer desuden rundt om temaer som meditation, kontemplation, og hvad der sker i auraen når vi udfører spirituelle øvelser.   Kim Pedersen er en blændende foredragsholder og har arbejdet som medie i 25 år. Han har beskæftiget sig med en bred vifte af åndsvidenskabelige områder, oprettet astrologiskolen Attitude Astrologi og Kabbalahskolen Qibel samt Meditation for Esoterisk Norden. Se nærmere på hjemmesiden: www.bkimpedersen.dk  

Pris pr. online foredrag: 90/120 kr for medlemmer/gæster.

Tilmelding og betaling: Se billetter nederst under begivenheden.

Online foredrag: KRYDRET TEOSOFI, 3 – AURAEN – OG RELATION TIL PERSONLIGHEDEN ved Kim Pedersen, ID: 220301BKPfonTFK

Oversigt over titlerne i foredragsrækken med datoer:

Tirsdag den 3. maj 5 – Inkarnation og fødsel – Kasper Westeraa Vi skal nu se på rejsen tilbage til jorden igen, efter vforlod kroppen i det forrige foredrag. Vser på hvordan vi kommer tilbage til jorden og hvorfor? Der må være andre steder i kosmos, der ville være meget mere interessante at besøge! Vi bruger aftenen til at se på, hvor vi lander, hvilke forældre vi vælger, og hvorfor vi valgte dem? Hvorfor vælger du at inkarnere og blive født lige nøjagtigt, der hvor du bliver født? Var der nogle specielle engle, du kunne bruge til dit livs virke? Vser på syvårsperioderne efter du blev født, som vi følger til 35-årsalderen, og vi ser på 10 års perioderne, og hvordan karma spiller sig ind i valget af forældre. Tirsdag den 7. juni 6 – De 7 stråler og deres natur – Kasper Westeraa

De 7 stråler stammer fra den indiske tradition, hvor man havde fundet universets 7 store byggesten. Disse 7 byggesten kan bruges og sættes sammen i utallige kombinationer og bruges til alle legemer. Sjælen arbejder sig igennem disse 7 grundvibrationer eller 7 grund energier, som også har relation til hele vores bevidsthedsudvikling. Men også gennem de store muligheder, der ligger i at bevidstheden hele tiden vokser til nye dimensioner. Sjælen kæmper sig til kundskab, som gradvist bliver til kærlighed og sidenhen til syntese og visdom. Vser lidt dybere ned i de 7 stråler og prøveat bringe deres billede ind vores dagligdag.

Tirsdag den 5. juli 7 – De åndelige hierarkier – B. Kim Pedersen

De 7 stråler stammer fra den indiske tradition, hvor man havde fundet universets 7 store byggesten. Disse 7 byggesten kan bruges og sættes sammen i utallige kombinationer og bruges til alle legemer. Sjælen arbejder sig igennem disse 7 grundvibrationer eller 7 grund energier, som også har relation til hele vores bevidsthedsudvikling. Men også gennem de store muligheder, der ligger i at bevidstheden hele tiden vokser til nye dimensioner. Sjælen kæmper sig til kundskab, som gradvist bliver til kærlighed og sidenhen til syntese og visdom. Vser lidt dybere ned i de 7 stråler og prøveat bringe deres billede ind vores dagligdag.

Tirsdag den 2. August 8 – Indvielsesvejene  – Kasper Westeraa

Vi går videre på vores rejse i de stråler, og ser hvordan de er knyttet til en udvikling, hvor vi selv knyttes til en mentor eller en lærer på de indre planer. I den teosofiske tradition kaldes disse mentorer for mestre, som hver virker på en af de 7 stråler. Vser på de mestre, som hjælper os og som ifølge teosofien, var mestre for pioneren Madame Blavatsky. De gav hende opgaven at fortælle menneskeheden, at der fandtes en indre verdensstyrelse, som hele tiden passepå menneskene og hele tiden bringer os i forbindelse med disse mere lydhøre udvalgte personer. Disse mestre siger om sig selv, at de er mennesker ligesom os, men de har nået en højere udviklingsfrekvens.

Tirsdag den 6. september 9 – Kosmos og Solsystemerne – B. Kim Pedersen Sensommeren er på vej. Kalenderen står på august, og vi er på vej ind i efteråret. Eller er vi i realiteten på vej ind i en tilbagetrækning for at sehvad det varvi såede i foråret? Hvilken høst har vi taget hjem? Er vi på samme måde i gang med at høste de afgrøder, som vores livserfaringer har givet os? Teosofien kalder dette område for de 5 store indvielser. 5 store bevidsthedsudvidelser, som er forbundet med erfaringer i både den indre og i den ydre verden. Vi ser på temaet omkring disciplenes dobbelte liv. Et liv i den ydre verden, men også et liv som nybegyndere i den indre verden, mens vi er i begge bevidstheder på en gang. Kort sagt, lever vi en verden og dog i mange verdener på en gang.   Tirsdag den 4. oktober 10 – Vandbærerens tidsalder – B. Kim Pedersen

Mange har sikkert allerede stiftet bekendtskab med navnet, den nye tidsalder. Hvorfor er der en ny tidsalder? Vi dykkened i den teosofiske litteratur og ser, hvad der står om denne nye tidsalder eller vandbærerens tidsalder. Hvor vil den bringe jordmenneske hen i vores videre rejse i kosmos? Vi bruger det, som teosofien kalder Den Store Plan, til at finde svarene. Vi tager primært udgangspunkt i Alice Baileys bøger formidlet gennem Dwal Kuhl, men også Enoks bog, som er formidlet igennem Hurtak.

Tirsdag den 1 november 11 – Deva-og Engleriget – B. Kim Pedersen   I teosofien kaldes dette området for den tredje logos eller de flammende væsner. I den vestlige tradition er den Helligånden eller ånden som svæver over vandene. Vhar lært, at vi skal beskytte denne ånd. Tredje logos består af levende væsener, som udfører de opgaver, som skaberen har tildelt dem. Vi introducerer en af de store teosofiske pionerer, Geoffrey Hodson, som vil tage os med på en rejse for at klarlægge de flammende væsner i deres forskellige parallelle verdener, hvor de bygger og har deres virke. Og dog fletter vores og deres verdener sig hele tiden ind og ud ad hinanden. Vi ser på de smukke billeder, som Hodson efterlod sig fra sit mangeårige arbejde med dette rige.   Tirsdag den 6. december 12 – Meditation og vore drømme – B. Kim Pedersen

Hvad sker der, når vi sætter teosofien til at se på julen og julemysteriet? Vi ser på de rituelle systemer, der ligger i adventskransen og de 12 hellige nætter, og den julenat vi hører om. Hvem er julemanden, er han en mand eller en kvinde? Hvad er der i den mærkelige sæksom bliver tømt julenat? Hvordan er sjælens relation til julen og de store portaler på de indre planer, som sjælen skal igennem? Julen er fyldt med traditioner, også midnatsmessen fra Peterskirken i RomVi ser på nytåret og de 12 hellige nætter.

 

Detaljer

Dato:
1. marts
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Teosofisk forening København
Danmark + Google Maps
Hjemmeside:
https://www.teosofiskforening.dk/